Skyhøy reiselyst – Kanariøyene topper ønskelisten

Nordmenn er mer reisesugne enn svensker, dansker og finner, og de fleste vil til Kanariøyene i vinter, viser en ny undersøkelse.

To barn skuer ut over havet.

Skolefri og reiselyst. Gran Canaria er en favoritt for store og små.

Over halvparten av de spurte nordmennene, 55 prosent, svarer at de planlegger reiser til utlandet i løpet av de neste tolv månedene.

Kun 18 prosent svarer at de ikke har planer om utenlandsreiser, viser undersøkelsen, som er utført av Kantar Media på oppdrag fra reisearrangøren TUI.

Svak kronekurs ingen hindring

Den norske reiselysten har økt, til tross for svak norsk krone, høy boligrente og en mye omtalt dyrtid.

For svenskenes del, er det 49 prosent som planlegger utenlandsreiser, for danskene er det 47 prosent, og for finnene, 34 prosent.

Stor økning

TUI Norge har en økning i reisesalget for vintersesongen på 18 prosent sammenlignet med i fjor, opplyser selskapet i en pressemelding.

Bestillinger av pakkereiser med rutefly har steget med 26 prosent.

Gran Canaria og Lanzarote er de mest etterspurte reisemålene.

Nordmenn prioriterer ferier til utlandet med sol og bad som hovedingredienser veldig høyt, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen, i pressemeldingen.

– Det viser tydelig at nordmenn er optimistiske når det gjelder økonomien, og at de uansett tar seg råd til en etterlengtet ferie, sier hun videre.

Mange reiser i skoleferiene

De fleste nordmennene legger utenlandsferiene til skoleferiene, viser undersøkelsen.

– Tidligere var det barnefamilier som ble mest berørt av den økonomiske situasjonen. I den siste undersøkelsen er det ikke særlig stor forskjell på reiseiveren mellom husholdninger med eller uten barn, sier Mørk-Løwengreen.

Undersøkelsen ble utført i slutten av september, og ble besvart av et representativt utvalg på 1370 voksne personer, opplyses det.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags