Over 30 000 båtflyktninger har ankommet Kanariøyene i år

Antallet flyktninger og andre migranter som har ankommet Kanariøyene i småbåter i årets ni første måneder, er mer enn doblet fra i fjor.

Over 30 000 båtflyktninger til Kanariøyene hittil i år.

Talloversikt fra rapporten.

Per 30. september hadde 30 808 passasjerer ankommet øygruppen i 462 åpne småbåter, viser en rapport fra Spanias innenriksdepartement.

Det er 15 832 flere passasjerer og 192 flere båter enn på samme tid i fjor, da det ble satt ny rekord med nesten 40 000 ankomne flyktninger og andre migranter.

I september ankom 5284 mennesker i slike båter.

På middelhavsruten til det spanske fastlandet og øygruppen Balearene har det kommet 9224 passasjerer i småbåter, 1263 færre enn i fjor.

Båtene har fortsatt å komme inn til Kanariøyene de første dagene i oktober.

Tragiske ulykker

De siste dagene i september var det tre tragiske ulykker på atlanterhavsruten til Kanariøyene.

Etter at en langkano kantret utenfor kanariøya El Hierro natt til lørdag 28. september, har ni personer blitt bekreftet omkommet.

54 passasjerer er fortsatt savnet, og 27 ble reddet.

To gummibåter forliste også utenfor kysten av Marokko og Vest-Sahara 26. og 27. september, ifølge meldinger fra hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras.

I disse to ulykkene er det til sammen 83 døde og savnede.

Båtene var på vei mot Lanzarote da de forliste.

23. september ble en langkano med 30 døde passasjerer funnet drivende i havet utenfor Senegal.  Båten var på vei mot Kanariøyene.

Mange båter har forsvunnet på ruten til Kanariøyene og antas å ha forlist, hele 47 i årets fem første måneder, ifølge en rapport fra Caminando Fronteras som kom i juni.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags