Bølgevarsel aktivert på Kanariøyene

Et farevarsel for høye bølger er utstedt for alle Kanariøyene av direktoratet for sikkerhet og beredskap.

Rødt flagg på strand farevarsel

Rødt flagg på stranden betyr at du ikke bør legge ut på en svømmetur. 

Varselet gjelder for nord- og vestkysten av La Palma, El Hierro, Lanzarote og Fuerteventura, og nordkysten av La Gomera, Tenerife og Gran Canaria fra klokken 11 i dag, torsdag.

Det er ustedt på grunnlag av informasjon fra Spanias nasjonale, meteorologiske institutt, Aemet, og andre kilder, opplyses det.

Liten kuling på havet

Aemet har meldt vindstyrke 5, frisk bris, økende til styrke 6, liten kuling, mellom de vestlige øyene og på åpent hav sør for øyene.

Kraftige dønninger og 2,5-3,5 meter høye bølger er ventet.

Under høyvann kan dønningene slå langt inn over land.

På torsdag er det flo klokken 13.30-14.05, og på fredag, klokken 02.00-02.30 og 14.15-14.45.

Vær oppmerksom

Folk oppfordres til å følge råd om selvbeskyttelse fra direktoratet.

Det er lurt å være oppmerksom på flagg og andre varslinger på badestrender som indikerer badeforbud, og holde seg et stykke unna vannkanten der hvor det kan slå bølger inn over land og kaier.

En beredskapsplan for mulig farlige meteorologiske fenomener (PEFMA) er aktivert.

Været i dag og i morgen

Meteorologisk institutt melder i dag lett vind fra nordøst, og sterk vind sørøst og vest på de fjellrike øyene. Lett vind fra nord på toppene.

Det meldes også vekslende skydekke, mer varig og tettere på de vestlige øyene, Tenerife, La Gomera, La Palma og El Hierro, den første halvdelen av dagen.

På resten av øyene meldes lettere vær i sør og sørøst.

Det er lav sannsynlighet for lett og sporadisk regn på nordøstsiden av de vestlige øyene, med lettere vær tidlig på morgenen og første halvdel av dagen.

Temperaturene bli uendret eller svakt fallende, og vil ligge på rundt 23-26 grader midt på dagen, ifølge værmeldingen.

Fredag meldes vind på sørvestkysten, vekslende skydekke med mindre skyer på de østlige øyene, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote og La Graciosa, og stort sett uendrede eller svakt fallende temperaturer.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!