Vil senke promillegrensen

Spanias innenriksminister, Fernando Grande-Marlaska, starter en prosess for å senke promillegrensen i Spania.

Vil senke promillegrensen i Spania.

Promillekontroll på Gran Canaria.

Målet er å senke grensen fra 0,5 til 0,2 for alle sjåfører, kunngjorde ministeren i dag, torsdag, under et uformelt frokostmøte i Forum Europa.

Marlaska er klar til å starte den parlamentariske prosessen, opplyste han.

Det spanske samfunnet er modent for å akseptere denne reduksjonen i promillegrensen, og dermed redusere trafikkulykker på veiene, mener ministeren.

Forslaget til redusert promillegrense kommer fra trafikkdirektoratet i Spania.

I sommer omkom 241 mennesker i trafikkulykker i Spania.

Alkohol eller narkotika var en avgjørende faktor i over halvparten av ulykkene.

Etter at et system med prikkbelastning på førerkortet som straff for brudd på veitrafikkloven ble innført, har trafikkdødsfall per år i Spania blitt redusert til 36 per million innbyggere, opplyste Marlaska.

EU-gjennomsnittet er 47 per million innbyggere.

Trafikkdirektoratet gjennomførte mellom 19. og 25. august en ny overvåkings- og kontrollkampanje for alkohol og narkotika der agenter fra trafikkgruppen til Guardia Civil kontrollerte totalt 225 946 sjåfører i hele Spania.

3 801 testet positivt for alkohol og/eller narkotika.

Dette betyr at 543 sjåfører ble oppdaget ved rattet hver dag etter å ha inntatt alkohol og/eller narkotika.

Alkohol er fortsatt den nest viktigste medvirkende faktoren i dødsulykker i trafikken, med 26 prosent av dødsfallene, ifølge tall fra innenriksdepartementet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!