Ungdommer utvikler bærbar enhet for rensing av vann

Prototypen på en rimelig, bærbar enhet som kan lage drikkevann av udrikkbart vann er presentert på Tenerife.

Kreativ ungdom utvikler nytt vannfilter på Kanariøyene.

Stolte ungdommer under presentasjon av prosjektet.

Prototypen er utviklet av sju 15-17 år gamle ungdommer i en vitenskaps- og teknologigruppe ved «Campus de la Ciencia y la Tecnología de Canarias», som hører til universitetet i La Laguna på Tenerife.

Det er brukt relativt rimelige materialer til filtreringen for å få ned kostnaden, opplyses det i en pressemelding som kom 2. september.

Den kan lage drikkevann av vann med for mye mineralsalter, og kan i tillegg brukes til å rense vann som er forurenset av olje om bord i skip.

At enheten er bærbar gjør at det underletter forflytting og  transport.

Utviklingen er støttet av universitetet i La Laguna i rammen av et program for vitenskap og innovasjon ved Kanariøyenes byrå for forskning, innovasjon og informasjon (ACIISI).

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!