Ungdommer fjernet ett tonn søppel fra Maspalomas-dalen

Miljøbevisste ungdommer fra forskjellige steder i Europa har fjernet nesten ett tonn søppel fra Maspalomas-dalen sør på Gran Canaria.

Ungdommer rydder søppel i Maspalomas.

Lokale politikere kom på besøk under ryddeaksjonen.

Søppelplukkingen pågikk i tre dager i forrige uke, hele veien fra Maspalomas-kysten og opp til Arteara.

Kommunens avfallsavdeling  samarbeidet om søppelfjerningen med organisasjonene Fundación Route 66, Oceans4Life, Travel Without Plastic og Fundación Petty.

Elever fra den britiske skolen i Maspalomas var blant de over 60 ungdommene som deltok i ryddingen.

Kampanje

Tiltaket var startsignalet for en langtidskampanje for å holde Gran Canaria rent, og inspirere nye generasjoner til å ta ansvar for fremtidens miljøutfordringer.

«Barranco Clean-Upcycling» er en del av et program som heter «66 días de Resiliencia» («66 dager med motstandskraft»), som utvikler et prosjekt for reduksjon av avfall, og bevisstgjøring av unge mennesker.

Kunstverk

Et kunstverk ble laget av søppelet som ble samlet inn for å symbolisere avfallets påvirkning på naturen, skriver San Bartolomé de Tirajana kommune i en pressemelding.

Kunstverket ble senere ødelagt for å demonstrere at vi kun kan beskytte planeten ved å minske avfallsmengden.

Tiltaket ble utført i anledning «World Cleanup Day» 20. september.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!