Stjal 12 kilometer kabel - mørkla 24 gater

Guardia Civil har arrestert en person for å ha stjålet over 12 000 meter kabel på Fuerteventura.

Kabeltyveri mørkla 24 gater.

Kabelkrøll på gateplan.

Etterforskningen, som har pågått siden juli, endte med pågripelsen av en 50 år gammel mann med et langt rulleblad, 22.august. Bare en måned tidligere ble han arrestert for lignende forhold.

Han skal ha stjålet over 12 000 meter kabel fra gatebelysning, noe som direkte påvirket 542 lyspunkter i byen Caleta de Fuste.

Politiet fikk en anmeldelse 29. juli fra offentlige entreprenørfirmaer som var engasjert i ombyggingsarbeid i Caleta de Fuste. De rapporterte om tyveri av jordingskabel fra flere sektorer av prosjektet mellom januar og juli 2024, som påvirket gatelysene i opptil 24 gater.

Reparasjonene etter tyveriet er anslått til å koste over 60 000 euro.

Det mest alvorlige var at installasjonene ble stående ubeskyttet uten den fysiske tilkoblingen av den stjålne jordingskabelen, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

«Dette kunne medført stor fare både for innbyggere og turister, spesielt med tanke på at Caleta de Fuste er en av de viktigste turistdestinasjonene på Fuerteventura.»

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!