Prisoppgang på Kanariøyene i august

Kanariøyene hadde i august 2024 en inflasjon på 2,5 prosent sammenlignet med august 2023.

Prisøkning på Kanariøyene i agust.

Prisene steg på Kanariøyene i august.

Dette gjør regionen til det stedet med den nest høyeste inflasjonen i Spania.

Ifølge det nasjonale statistikkinstituttet (INE) har konsumprisindeksen (KPI) i regionen steget med 1,7 prosent så langt i år, drevet av økte priser på bolig, alkoholholdige drikkevarer og tobakk.

Ifølge instituttet har 15 prosent av husholdningene på øyene ikke råd til å bruke strøm for å opprettholde en passende temperatur.

Økningen i boligpriser er en av faktorene som har påvirket økningen.

I Spania var prisveksten for august 2,3 prosent på årsbasis.

På Kanariøyene var denne prosenten 2,5, noe som plasserte øyene med den nest høyeste raten i landet, med en månedlig økning på 0,2 prosentpoeng.

Den nasjonale årlige KPI-raten er fem prosentpoeng lavere enn forrige måned, mens matinflasjonen ble redusert med seks prosentpoeng, til 2,5 ,den laveste raten på tre år.

Kjerneinflasjonen (uten energi og ubearbeidede matvarer) var 2,7 prosent på årsbasis i august, 0,1 prosentpoeng under forrige måned.

Moderasjonen i KPI har blitt påvirket av billigere drivstoff og smøremidler, som steg i samme måned i 2023.

Også prisnedgangen på oljer og fett, samt belgfrukter og grønnsaker, i motsetning til prisøkningen for et år siden, har hatt en innvirkning.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!