La frem endringer i lovutkast for ferieboliger

Endringene i et lovutkast som skal regulere utleie av boliger til turister ble presentert av Kanariøyenes reiselivsminister, Jessica de León, i dag.

Ny lov for ferieboliger på Kanariøyene.

Miguel Ángel Rodríguez og Jessica de León ved dagens pressekonferanse.

Etter å ha vurdert alle innspill som har kommet inn i en høringsperiode, er det gjort noen endringer.

En av disse er at minimumsstørrelsen på utleieboligene er redusert fra 39 til 25 kvadratmeter hvis visse kriterier blir møtt, står det i en pressemelding som er sendt ut.

Kravene til ladeuttak for elbiler er også fjernet.

Et av målene med loven er å beskytte små boligeiere som leier ut til turister, blir det hevdet, men loven skal også begrense veksten i ferieboliger for utleie.

Generaldirektøren for turistplanlegging, opplæring og markedsføring, Miguel Ángel Rodríguez, forklarte at "kommunene må utarbeide en inspeksjonsplan for ferieboliger innen en maksimal periode på seks måneder, og gjennomføre den i løpet av fire år".

Kritikken har allerede begynt å komme.

En forening for utleiere av ferieboliger, Ascav, kaller i et dokument som ble presentert i dag lovutkastet for det strengeste i Europa.

Ministeren hevder på sin side at det er en balansert lov som vil sikre bærekraftig utleie tilpasset territoriet.

Det neste som skal skje er at lovutkastet, som heter Lov om bærekraftig planlegging av turistbruken av boliger, skal inn i en parlamentarisk prosess.

Loven forventes å kunne settes ut i livet før årsskiftet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!