Dette er høstens gastronomiske høydepunkter på Kanariøyene

Mellom september og desember forvandles Kanariøyene til et kulinarisk reisemål med mange arrangementer der tradisjonelle smaker møter innovativ kokkekunst.

Guachinche el Cubano på Tenerife

Guachinche el Cubano i Orotava på Tenerife.

Som vanlig betyr høstsesongen på Kanariøyene at kalenderen fylles med arrangementer som fokuserer på øyenes rike matkultur.

Lokale bønder og restauranter samarbeider med både lokale og internasjonale kokker for å tilby en rekke aktiviteter – fra matlagingskurs til smaksprøver.

Turistrådet har laget en oversikt over de viktigste matfestivalene i høst:

La Gomeras Gastronomifestival

21. - 24. september arrangeres La Gomeras gastronomifestival på Plaza de La Constitución i øyas hovedstad San Sebastián.

Festivalen tilbyr matlagingskurs, presentasjoner og musikalske innslag, og er en fin mulighet til å smake lokalprodusert mat fra øl til honning.

Ruta del Gallo – La Palma

I begynnelsen av november arrangeres matmessen Ruta del Gallo i byen Los Llanos de Aridane.

Her kan man kose seg med tapas tilberedt med lokale råvarer fra de tre nærliggende byene Los Llanos, El Paso og Tazacorte.

Messen er et høydepunkt i byen og tiltrekker seg et stort antall matinteresserte.

Mousse de Gofio. En ekte kanarisk godbit. Foto: Canary Island Tourism

Smak på Lanzarote

I slutten av november samles over 150 utstillere på Saborea Lanzarote, som direkte oversatt betyr «Smak på Lanzarote».

Det er en to-dagers matfestival som hadde over 50 000 besøkende sist gang den ble arrangert.

Her møter lokale råvarer nyskapende kokkekunst, noe som gir spennende, kulinariske opplevelser.

Guachinches – kanarisk matkultur på sitt beste

Som et høydepunkt i høstens kulinariske sesong, bør man ikke gå glipp av et måltid på en av øygruppens mange guachinches.

Dette er enkle og familiedrevne spisesteder som tilbyr et genuint innblikk i matkulturen på Kanariøyene, og spesielt på Tenerife.

Opprinnelig ble guachincher skapt av vinprodusenter som ønsket å selge sin egen vin direkte til kunder etter druehøsten.

For å tiltrekke seg besøkende begynte de å servere enkle, hjemmelagde retter som tiltygg til vinen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!