51 syrere og pakistanere ankom Kanariøyene i flyktningbåt

Hjelpemannskapet på kanariøya El Hierro ble på lørdag overrasket over at mange syrere og pakistanere var blant passasjerene i en flyktningbåt som ankom øya.

Redningsbåt på vei mot flyktningbåt.

Redningsskøyte på vei til flyktningbåt.

Migranter fra Syria og Pakistan bruker vanligvis middelhavsruten for å reise til Europa, ikke atlanterhavsruten.

Nesten en tredel av de 174 passasjerene som ankom i går, var syrere og pakistanere, opplyser kilder i hjelpeapparatet og sikkerhetsstyrkene til nyhetsbyrået Efe.

Nærmere bestemt 51 av passasjerene.

De andre passasjerene i båten er fra Mali, Senegal, Gambia og Guinea Conakry.

Dette var den første langkanoen som ankom havnen i La Restinga sør på El Hierro på lørdag.

Båten hadde brukt cirka fem dager på reisen til Kanariøyene fra Nuackchott i Mauritania.

Senere på dagen kom det tre båter til med til sammen 295 passasjerer.

Hittil i år har det kommet over 24 000 flyktninger og andre migranter til Kanariøyene, ifølge tall fra innenriksdepartementet og nødsentralen.

I august har rundt halvparten av passasjerene vært fra Mali, der det er krig og utbredte terrorhandlinger, ifølge flyktninghjelpen i Spania (CEAR)

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags