1500 våpen smeltet ned til skrapmetall

Guardia Civil har fått destruert over 1500 våpen fra provinsen Las Palmas denne måneden.

1500 våpen destruert i Las Palmas.

Våpenhaug før destruksjon.

Provinsen omfatter Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote og La Graciosa.

Haglgevær, rifler, pistoler, revolvere, luftvåpen, startpistoler, signalpistoler og kniver er blant våpnene som ble smeltet ned til skrapmetall i en industriovn.

Våpnene var deponert i provinsen i tråd med våpenregulativet.

Hensikten med å samle inn og destruere dem, er å hindre våpnene fra å havne på det svarte markedet, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Våpnene ble både deponert frivillig av private eiere, og tvangsdeponert fra private eiere etter juridiske ordrer om ødeleggelse.

Det ble også smeltet ned våpen som var ulovlige fordi de manglet merke eller serienummer, og våpen som hadde overskredet deponeringsfristen.

Nedsmeltingen er et ledd i en omfattende plan for våpenkontroll (PICAF), som blant annet har til hensikt å forhindre ulovlig salg av skytevåpen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags