Utsikt for intenst tordenvær og regnskyll på Kanariøyene

Et nytt varsel om ustabile værforhold, nå også med torden og regnskyll som lokalt kan bli intense, er utstedt av Kanariøyenes direktorat for sikkerhet og beredskap.

Melder kraftig tordenvær på Kanariøyene.

Uvær i vente.

Som om det ikke var nok med farevarsler om varme, calima, vind, bølger og stor skogbrannfare de nærmeste dagene. Nå er det full pakke.

Beredskap er etablert både av øyråd og kommuner, meldes det i varselet.

Det ustabile været er ventet å vare til onsdag.

Tett eller vekslende skydekke som er på vei fra Afrika kan ventes i Kanariøyenes omgivelser, med unntak av La Gomera, La Palma og El Hierro.

Tordenvær kan følge med på kjøpet. Utsikter for spredde regnbyger som kan bli svært intense blir nevnt i varselet.

Plutselig pøsregn som varer i opptil 15 minutter er ikke utelukket, opplyses det.

Folk blir bedt om å følge myndighetenes råd for selvbeskyttelse. Disse legges blant annet ut på nødsentralens nettsider (112 Canarias) på spansk, engelsk og tysk.

Siden det ofte er store, lokale variasjoner er det ikke sikkert at det ustabile været vil merkes så godt over alt på øygruppen.

Det hender en sjelden gang at det er mye vær på de solfylte Kanariøyene også, selv om sommeren.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!