Serverte froskeslim i leir for åndelige opplevelser

Video: Politiet har slått til mot en leir for åndelige opplevelser på Tenerife som tilbød froskeslim, peyote, ayahuasca og andre ulovlige hallusinogener.

Phyllomedusa bicolor

Trefrosk, Phyllomedusa bicolor.

Opplevelsene ble markedsført som en mulighet til å forbedre helse og åndelighet.

Disse hallusinogenene ble beslaglagt:

Foto: Policia Nacional

Slim fra Kambó-frosker og padder: Ekstremt potente hallusinogener som blant annet gir hurtigere hjerterytme.

Ayahuasca (også kalt sjaman-te): Et psykoaktivt preparat som er kjent for sin intense effekt på oppfatningen av tid og rom.

San Pedro-kaktus, også kjent som peyote: Et potent hallusinogen.

Rapé: Et tobakkspulver som forsterker effekten av andre substanser.

LSD: Et velkjent psykofarmasøytisk stoff.

Politiet tok også beslag i 1200 euro i kontanter.

På hemmelig sted

Leiren lå i en finca i et naturområde i Tegueste. Plasseringen ble holdt hemmelig til kort tid før møtene skulle holdes, for å unngå at politiet fikk nyss om det.

Deltakerne som meldte seg på, ble informert om lokasjonen etter at betaling var mottatt, skriver politiet i en pressemelding.

Betalingen var mellom 150 og 500 euro per person.

Tre arresterte

Tre personer, 37, 44 og 51 år gamle, ble arrestert av politiet i operasjonen, som skjedde nylig.

De er nå siktet for aktiviteter som er en fare for folkehelsen, gjennom organisering og markedsføring av åndelige treff der forskjellige psykoaktive hallusinogener blir tilbudt deltakerne, og innehav av ulovlige substanser.

Nasjonalpolitiet i Santa Cruz de Tenerife startet etterforskningen etter å ha fått tips fra flere kilder.

Politiet understreker den alvorlige helserisikoen bruken av disse stoffene kan medføre, særlig når det ikke er medisinsk kyndige som tar seg av dosering og overvåking.

Under skinn av å bruke eldgamle ritualer, loves åndelige opplevelser og helbredelse av en del arrangører av slike aktiviteter, viser politiet til.

I markedsføringen blir det ofte kalt transformative opplevelser og velværeopplevelser.

Mange vet ikke at stoffene som blir brukt både er ulovlige og kan ha alvorlige langtidseffekter på den mentale helsen, og i verste fall kan være dødelig, understrekes det.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!