Potetavlingene kan forsyne hele befolkningen ut oktober

Vårens og sommerens potetavling på Kanariøyene er dobbelt så stor som i fjor, og rekker til å forsyne hele befolkningen på øygruppen ut oktober.

Potetavlingen på Kanariøyene er elleve millioner kilo i år.

Potetavlingen på Kanariøyene er elleve millioner kilo i år.

Avlingen er på elleve millioner kilo.

Det borger for gunstige priser på lokale poteter i butikkene, og mindre potetimport.

Potetbøndene får nå betalt 0,70 euro per kilo poteter i gjennomsnitt, pluss et gjennomsnitt på 0,13 euro per kilo fra en støtteordning for landbruksproduksjon.

På sentralmarkedet på Tenerife, Mercatenerife, har prisen for de vanligste potetsortene som dyrkes på Kanariøyene ligget på 1,10-1,30 euro per kilo de siste dagene, skriver avisen Diario de Avisos.

Selv om det er gode avlingene i år, har bøndene store utfordringer, slik som vannmangel og mangel på støtteordninger, påpeker en talsperson for landbrukssamvirket i Valle de La Orotava på Tenerife, Octavio Dóniz, overfor avisen Diario de Avisos.

Det blir også stadig færre bønder på Kanariøyene, understreker han. Landbruk har blitt lagt brakk, særlig de minste på under én hektar.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags