Handelssone skal bli triveligere og tryggere

En kommersiell sone i San Fernando de Maspalomas sør på Gran Canaria skal gjøres triveligere for besøkerne og tryggere for fotgjengere.

Handlegate i San Fernando skal pusses opp.

Handlegaten er i sterkt behov av oppussing.

Tanken er at trær og granittblokker skal installeres for å gjøre området mer tiltalende og lage et bedre skille mot biltrafikken, skriver San Bartolomé de Tirajana kommune i en pressemelding denne uken.

Målet er å gjenopprette en fri og vennlig atmosfære som tidligere har preget stedet.

Mindre biltrafikk skal redusere støy og luftforurensing.

Samstemt inntrykk

169 fleksible blokker som kan settes sammen i ulik høyde og form skal på plass. I tillegg skal 76 store planter settes ut.

Kommunen synes det det gir et uryddig inntrykk med de ulike formene, størrelsene og materialene som er brukt på barrierer satt opp av eierne av uterestauranter, og vil skape et mer ensrettet og ryddigere visuelt inntrykk.

Småbedrifter

Kommunen skal også gå inn for en etablering av små og mellomstore bedrifter langs  Avenida de Gáldar og de næreste områdene.

Arbeider med andre forbedringer skal starte i midten av september, opplyses det.

Da skal det installeres nye gatemøbler og gjøres flere forbedringer i bylandskapet.

Færre biler i gatene

Økt biltrafikk har ført til en forringelse av området, som de siste 15 årene har vokst til å bli en viktig handelsakse.

Parkering langs gatene skal i større grad unngås i fremtiden. Nye parkeringsplasser er i ferd med å bygges i Bellavista med direkte adkomst gjennom Partera Leonorita-gaten.

En toetasjes parkeringsgarasje for 200 biler under bakken er i planleggingsfasen. Den skal ligge ved Plaza de la Casa Condal.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!