328 flyktningbåter til Kanariøyene på sju måneder

21 470 mennesker har reist til Kanariøyene i 328 åpne småbåter fra Afrika i årets sju første måneder.

21 470 mennesker har reist til Kanariøyene i 328 åpne småbåter fra Afrika i årets sju første måneder.

Talloversikt fra rapporten. 

Det har kommet 12 962 flere passasjerer i slike båter enn i samme periode i fjor, viser en månedsrapport fra innenriksdepartementet.

Fra januar til juli i fjor ankom 8508 flyktninger og andre migranter i 165 småbåter.

Gjennomsnittlig har det kommet cirka 47 båter per måned hittil i år.

Mange båter har også blitt hindret fra å reise til øygruppen av mauritanske, senegalesiske og marokkanske sikkerhetsstyrker, ifølge informasjon fra afrikanske myndigheter.

I tillegg har mange båter forlist eller forsvunnet ute på havet.

Nesten 2500 i juli

2493 flyktninger og andre migranter reiste til Kanariøyene på irregulært vis sjøveien i juli, 633 flere enn i juni.

På båtrutene over Middelhavet til det spanske fastlandet og Balearene har det vært en reduksjon de første sju månedene sammenlignet med i fjor.

6151 migranter har ankommet, 811 færre enn i fjor.

Denne båten kom inn til El Hierro 1.august. 66 personer, derav 3 kvinner og 7 mindreårige var om bord. Foto: Salvamento Maritimo.

Rekordmange i 2023

I 2023 kom det 39 910 flyktninger og andre migranter i småbåter fra Afrika til Kanariøyene, det høyeste antallet hittil.

Det ligger an til at rekorden kan bli slått i år. Flyktningstrømmen øker vanligvis betydelig i høstmånedene, før stormsesongen i Atlanterhavet setter inn.

Krig og uro

Kupp og kuppforsøk i afrikanske stater, voldelige konflikter og politisk uro i Sahel-beltet, Senegal og andre afrikanske land er viktige årsakene til økningen i flyktningstrømmen.

I mai anslo innenriksdepartementet i Spania at det kan komme over 85 000 migranter totalt i år til Kanariøyene på irregulært vis sjøveien.

Høy dødelighet

Tall som kom i juni fra hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras, viste at cirka hver femte person som forsøkte å reise i småbåter fra Afrika til Kanariøyene døde eller forsvant ute på havet.

Atlanterhavsruten regnes som verdens farligste flyktningrute til havs.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags