Ny omgang med kokvarme fra tirsdag av

Etter en hvilepause på to dager med nesten normal temperatur, meldes en ny omgang i varmegryta på Kanariøyene denne uken.

Høye temperaturer på Kanariøyene denne uken også.

Varmevarsel 23. til 25. juli.

Kanariøyenes helsedirektorat har i dag sendt ut rødt, oransje og gult farevarsel for 14 kommuner på Gran Canaria, Tenerife og El Hierro fra og med tirsdag 23. til og med fredag 25. juli.

Rødt på Gran Canaria

Rødt varsel (høy risiko) gjelder i kommunene Aguimes, Mogán, San Bartolomé de Tirajana, Santa Lucia de Tirajana, Tejeda, Valsequillo og Vega de San Mateo på Gran Canaria.

Oransje varsel (middels risiko) gjelder for Artenara, Ingenio og Santa Brigida på Gran Canaria, samt Candelaria og Santa Cruz på Tenerife.

Gult varsel (lav risiko) gjelder for La Orotava på Tenerife og El Pinar på El Hierro.

Varsel fra Aemet også

Farevarsel for høy temperatur er også utstedt av Spanias nasjonale, meteorologiske institutt, Aemet, fra onsdag av.

Instituttet melder temperaturer som nok en gang kan overstige 36-37 grader sør, vest, øst og i høyere strøk i innlandet på Gran Canaria onsdag og torsdag.

På Fuerteventura, La Gomera, La Palma og sør, vest og øst på Tenerife meldes temperaturer som kan overstige 34 grader.

Sannsynligheten for at det blir så varmt, er oppgitt til 40-70 prosent.

41 grader på fjellet

I fjellkjeden Las Tirajanas sør på Gran Canaria, som ofte er blant de varmeste områdene om sommeren, har Aemet meldt 38 grader på tirsdag og 40-41 grader onsdag og torsdag, deretter ned til 38, 36 og 32 fredag-søndag.

En slik hete er alt annet enn ideelt for strabasiøse fotturer eller sykkelturer. Strendene og bassengene blir trolig fullpakket med folk som vil kjøle seg ned.

Temperaturfall sist i uka

Fra neste søndag av, 28. juli,  tyder værmeldingen på at temperaturen vil falle til det normale igjen.

Søndagstoppen: 35,1

På søndag 21. juli hadde temperaturen falt 3-4 grader ti 30-35 grader på Aemets målestasjoner de varmeste stedene i fjellområder sør på Gran Canaria, etter å ha ligget nærmere 40 fredag og lørdag og toppet med 42,8 i Tasarte vest på øya.

Mandag ble det målt over 36 på en målestasjon i Las Tirajanas.

I nord og i lavlandet langs sør- og østkysten har det vært en god del lavere temperatur enn i høyden, slik værmeldingen også tyder på at det vil bli i dagene fremover.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags