Millioner til renovering av landskap og parker sør på Gran Canaria

Landskap og infrastruktur i Palm Oasis i Maspalomas skal forbedres og forskjønnes for over seks millioner euro. 1,2 millioner skal brukes på fritidsparker i San Fernando og El Tablero.

Storsatsing på offentlige parker sør på Gran Canaria.

Vedlikehold av parkområder krever store ressurser.

Forbedringene i Palm Oasis skal være til glede for både fastboende og turister, hevder presidenten for øyrådet på Gran Canaria, Antonio Morales, under en presentasjon av prosjektet for pressen på tirsdag.

Området har verdi som en millø- og kulturarv, opplyser Morales.

Har utvidet omfanget

I utgangspunktet ble det lagt vekt på å forbedre de sentrale delene, palmelunden og parken, men prosjektet har blitt utvidet til flere miljø- og planleggingstiltak.

Tony Gallardo-parken, som ble gjenåpnet i 2020 etter en renovering, og er en del av naturreservatet Dunas de Maspalomas , er en referanse i arbeidet med Palm Oasis.

Vil innlemme flere tomter

San Bartolomé de Tirajana kommune jobber også med å innlemme nye private tomter i Palmeral Oasis-miljøet.

Palm Oasis-arbeidet utføres på et 90 000 kvadratmeter stort område, opplyser kommunens ordfører, Marco Aurelio Pérez.

Tre prosjektfaser

Arbeidet utføres i tre faser. Fase A tar for seg hovedadkomsten og området for mottak og kontroll, samt de offentlige toalettene og det offentlige kontoret.

I fase B skal Laguna de Flores og observatoriet ved utsikspunktet Las Dunas renoveres, et område på 1588 kvadratmeter.

Fase C tar for seg barne- og rekreasjonsområdet, med 328 kvadratmeter tilbygg og diverse komplementært utstyr, samt leker for de minste.

Påbegynt arbeid

Arbeid som allerede er satt i verk, er blant annet en ombygging av Playa del Inglés-sklien, tilgangen til Maspalomas-strendene, og en ombygging av Maspalomas kommunale marked.

Anbud for ombygging av omgivelsene til fyret i Maspalomas, rehabilitering av Maspalomas stadion og av en park i Sonneland forberedes for tiden.

Hele sulamitten representerer en kostnad på 18 millioner euro.

Skal bli mer allsidige

Rekreasjonsparkene i San Fernado de Maspalomas og El Tablero skal blant annet få nye skyggeområder, utvidet allsidighet, og bli mer inkluderende, opplyser kommunen.

Disse arbeidene skal etter planen starte sent i år og ferdigstilles neste år.

San Fernando-parken

Cirka 760 000 euro skal brukes på å forbedre San Fernando-parken.

I tillegg til reparasjoner og bytte av belegg i trafikkområder og lekeparken, skal blant annet sportsområdet gjøres om slik at det kan spilles fotball i tillegg til kurvball.

Lekeparken skal utvides og får skyggeområder. Trampoliner og andre «inkluderende» elementer skal installeres.

Piknikområdet skal utvides, og belysningen skal byttes ut med solcelledrevne led-lamper.

El Tablero-parken

Drøyt 490 000 euro skal brukes på El Tablero-parken, som har vært stengt siden juli i fjor for å unngå mulige skader på folk som bruker parken.

Etter at en geotermisk undersøkelse ble gjennomført, sto det klart at hele sålen i parken må byttes ut.

Parken skal også utvides. Lekeparken skal fornyes og få skyggeområder.

Piknikområdet skal utvides, fortau skal fornyes, og belysningen skal også her erstattes med led-lamper som drives av solceller.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!