Maspalomas tar et langt steg inn i overvåkingssamfunnet

75 overvåkingskameraer skal holde øye med tingenes tilstand i Maspalomas, Gran Canarias største turistområde.

75 overvåkingskameraer skal forbedre sikkerheten i turistområde på Gran Canaria.

Et ekstra øye på tingenes tilstand. Illustrasjonsfoto.

Fra før finnes det 14 kameraer rundt omkring i området som er i bruk av myndighetene. Nå skal det installeres 61 til.

Ti av dem skal overvåke strandområder.

Målet er angivelig å forbedre trafikksikkerheten og få en raskere respons når det skjer ulykker og hendelser i trafikken, ifølge informasjon fra San Bartolomé de Tirajana kommune.

I tillegg skal kameraene lese registreringsnummer på kjøretøy i turist- og boligområder.

Forbedring av trafikkflyten er et annet, uttalt mål:

Antallet kjøretøy skal telles av kameraene for å gi et bilde av trafikktettheten, og det skal måles hvor lang tid kjøretøyene bruker fra de kjører inn til de kjører ut av områdene.

Kameraene kobles til et trafikkovervåkingssenter som ligger i El Tablero. De skal etter sigende ikke brukes til fartskontroller.

Det hele er knyttet til et prosjekt for sikre og "smarte" turistreisemål "Destinos Turísticos Inteligentes (DTI)", og får finansiering fra EU-fond.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!