Krever at plan om dobling av turistsenger fryses

Miljøorganisasjonen Ben Magec krevde i en pressemelding sist torsdag at Gran Canarias utviklingsplaner for turisme settes på vent umiddelbart.

Strand og hoteller i Puerto Rico på Gran Canaria.

Puerto Rico på Gran Canaria, et velutbygd turiststed med mange sengeplasser.

Øyrådet på Gran Canarias utviklingsplan fra 2022 tillater at over 129 000 flere sengeplasser for turister kan bygges ut. Det er dette organisasjonen ønsker å fryse.

Krever ny reiselivsmodell

Ben Magec er en av mange organisasjoner som sto bak store demonstrasjoner mot økt masseturisme på Kanariøyene 20. april.

Det vises til at både den kanariske regjeringen og turistnæringen har innrømmet at reiselivsmodellen må endres.

Organisasjonen hevder at utviklingsplanene på Gran Canaria er i strid med dette.

Ben Magec og demonstrantene er ikke imot masseturisme i seg selv, men krever en ny reiselivsmodell som ikke er basert på uendelig vekst, og som lar mer av rikdommen som skapes komme innbyggerne til gode.

Fattigdom er utbredt på øygruppen selv om reiselivsinntektene for tiden er svært høye for bedriftene.

Lover ny modell

Kanariøyenes president, Fernado Clavijo, uttalte forrige uke at en revidert turistmodell skal foreligge i oktober.

Kommisjoner, arbeidsgrupper og studier er iverksatt for å ta for seg hvordan fremtidens modell skal utformes.

Truer skjermet natur

Ben Magec hevder at en utbygging i henhold til planen vil skade natur på Gran Canaria som har vært relativt skjermet fra masseturismen hittil.

De viser til at Gran Canarias øyråd hevder å fremme en økologisk bærekraftig utvikling, og at store utbygginger ikke er i samsvar med dette.

Ben Magec uttaler seg på vegne av konsortiet som står bak demonstrasjonene 20. april.

Konsortiet er også kritisk til planer om en jernbane mellom Las Palmas og Maspalomas, et planlagt badeland ved Playa del Inglés, og et påbegynt vannkraftverk, Salto de Chira.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!