Flyktningbarn og ung mann døde på Kanariøyene

En toåring og en 20 år gammel mann døde på sykehus tirsdag, etter å ha kommet til kanariøya El Hierro i en flyktningbåt på mandag.

Universitetssykehuset Nuestra Señora de Candelaria Tenerife

Universitetssykehuset Nuestra Señora de Candelaria.

Radio Nacional de España rapporterte om dødsfallene tirsdag morgen.

Tilstanden er alvorlig for et annet småbarn som er innlagt. Dødsfallene er bekreftet av helsevesenet, skriver avisen Canarias Ahora.

Fire voksne som var passasjerer i båten er også innlagt på Nuestra Señora de La Candelaria-sykehuset på Tenerife, ifølge nødsentralen på Kanariøyene.

Én uke på åpent hav

Båten, en åpen langkano, reiste ut fra Senegal med 51 passasjerer, og var ute på havet i en uke før den kom inn til La Restinga sør på El Hierro mandag morgen.

Passasjerene kommer fra Senegal, Mauritania, Mali og Guinea Conakry, skriver avisen Canarias Ahora, som viser til informasjon fra hjelpeapparatet på Kanariøyene.

Blant passasjerene var det fire mindreårige og seks kvinner.

Oppdaget nær kysten

Guardia Civil ble varslet om at båten var sett nær kysten av El Hierro ved 08.20-tiden på mandag.

Sjøredningsbåten Salvamar Adhara ble sendt ut, og reddet passasjerene inn til havnen i La Restinga, opplyser nødsentralen på Kanariøyene på X.

Uhyggelig mange dødsfall

Det har kommet flere båter med en eller to døde passasjerer om bor til Kanariøyene de siste ukene. Nye flyktningbåter ankommer nesten hver dag.

Det har også vært flere båtforlis med mange omkomne og savnede i år.

Cirka hver femte passasjer som har lagt ut på reisen, harr omkommet eller er savnet på havet, ifølge hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras.

19 000 på seks måneder

I første halvår kom det nesten 19 000 flyktninger og andre migranter i 290 småbåter fra Afrika, ifølge en rapport fra innenriksdepartementet.

Det er cirka 13 000 flere migranter enn i samme periode i fjor.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags