Fire drukningsdødsfall på under ett døgn

Fire personer har omkommet i tre drukningsulykker på Kanariøyene fra onsdag formiddag til torsdag formiddag.

Fem drukningsdødsfall på under ett døgn på Kanariøyene.

Det er med god grunn at det utstedes farevarsler på Kanariøyene. Havet er lunefullt.

En 71 år gammel kvinne omkom i en drukningsulykke ved Las Teresitas-stranden i Santa Cruz de Tenerife ved 11.30-tiden på onsdag, skriver nødsentralen i en pressemelding.

Nødsentralen ble varslet om at en livredder hadde fått en kvinne med hjertestans opp på land.

Gjenopplivingsforsøk ble utført av badevakten til ambulansen ankom og overtok med avansert gjenoppliving, men livet kunne ikke reddes.

Mann døde på Fuerteventura

En mann døde i en annen drukningsulykke ved Playa del Moro i La Oliva kommune på Fuerteventura litt før klokken 09.00 på torsdag.

Kommunens livredningstjeneste varslet nødsentralen om at de var på vei mot et område der en bevisstløs person var reddet opp på land.

Mannen skal ha vært ute i vannet for å redde en mindreårig som fikk problemer. Den mindreårige klarte å komme seg til land på egen hånd, og er uskadd, rapporteres det.

Livredderne utførte gjenopplivingsmanøver på mannen.

Lokalpolitiet hentet personell fra et legesenter i nærheten og fraktet dem til stranden.

De klarte heller ikke å få mannens hjerte i gang igjen, og han ble erklært død på stedet.

To omkomne på samme sted

Ved 10.15-tiden på torsdag ble nødsentralen varslet om at to menn hadde problemer ute i havet ved Boca Cangrejo-stranden i El Rosario kommune på Tenerife.

De to mennene ble reddet til land i bevisstløs tilstand av mennesker som var på stranda. Mennene hadde hjertestans, og gjenopplivingsforsøk ble gjort til ambulansepersonell ankom og fortsatte med avansert gjenoppliving, men til ingen nytte.

De to, som var i 60-årene, ble erklært døde.

De omkomnes nasjonalitet er ikke oppgitt av nødsentralen.

Barn reddet fra drukning

Et barn på under fem år ble reddet opp av et badebasseng i et turistanlegg i Arona på Tenerife med symptomer på drukning ved 11.20-tiden torsdag.

Barnet hadde moderate respirasjonsproblemer, og ble fraktet til sykehus.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags