Etterlyst nordmann pågrepet på Kanariøyene

Spansk politi har arrestert en nordmann som er etterlyst for vinningsforbrytelser i Norge på Fuerteventura.

Ettersøkt nordmann arrestert på Kanariøyene.

Nordmannen har vært etterlyst internasjonalt.

Over 175 mennesker skal være ofre for nordmannens svindelforbrytelser, skriver Guardia Civil i en pressemelding i dag, mandag.

Lovbruddene ble begått mellom juni 2023 og mars 2024, opplyses det.

En europeisk arrestordre ble utstedt på mannen.

Den 35 år gamle nordmannen ble arrestert 9. juli. 

Politiet i Gran Tarajal på Fuerteventura sto for etterforskningen som ledet til arrestasjonen på bakgrunn av informasjon fra norsk politi.

Reiste via Belgia

Det ble fastslått at nordmannen hadde reist via Belgia til Kanariøyene, der slektninger av mannen skal ha en bolig, nærmere bestemt på Fuerteventura.

Politiet overvåket slektningenes bolig, som hadde blitt leid noen dager før den etterlyste ankom.

En person som tittet ut fra en balkong ble observert. Mannen ble overvåket og senere identifisert som den etterlyste.

Foto: Guardia Civil

Overrasket over å bli funnet

Da han ble arrestert, uttrykte nordmannen forbauselse over at Guardia Civil hadde klart å spore ham opp. Mannen mente at han hadde tatt flere forholdsregler for å unngå å bli identifisert av myndighetene.

Han hadde blant annet etablert et bosted i Mexico for en tid tilbake, og reiste fra Mexico til Belgia og videre til Gran Canaria, deretter til Fuerteventura, for  å unngå å bli sporet opp.

10. juli ble han fremstilt for en dommer i Puerto del Rosario, og ble varetektsfengslet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!