Bedre materiell for bekjempelse av skogbranner

15 brannkjøretøy for hurtig innsats og uniformer som er mer motstandsdyktige mot flammer, er kjøpt inn til skogbrannstyrken på Kanariøyene.

Skogbrannstyrken på Kanariøyene med nye kjøretøy og uniformer..

Blide brannfolk i nye uniformer.

Kjøretøyene og uniformene skal tas i bruk der skogbrannstyrken EIRIF opererer, på La Palma, La Gomera og El Hierro.

1,67 millioner euro er investert for å forbedre evnen til å forebygge og bekjempe skogbranner.

Utstyret ble presentert på fredag av den kanariske regjeringen på skogbrannstyrkens operasjonssentral på La Palma.

Kjøretøyene er hurtiggående og har firehjulsdrift, høy lastekapasitet, vinsj for opptil 3600 kilo i fronten, og innebygd system for beskyttelse under velt.

De har også sensorer for GPS-posisjonering og veltevarsling, samt kraftige, langtrekkende lyskastere.

Uniformene er mer fleksible enn de gamle, har bedre ventilasjon, og varmes ikke like mye opp av solstråling.

Tetningen rundt håndledd og ankler skal også være bedre.

Skogbranner er en stor trussel mot sikkerhet og bevaring av natur på Kanariøyene, ble det understreket under presentasjonen.

Det nye utstyret øker effektiviteten på brannslukkingsoperasjoner, og forbedrer sikkerhet og bekvemmelighet for brannmannskapet, slås det fast i en pressemelding fra regjeringen.

Skogbrannstyrken EIRIF ble opprettet i 2017, og jobber kontinuerlig med forbedringer for kjøretøy og annet bakkeutstyr, luftbårne ressurser, klær, beskyttelsesutstyr, næring, energiforsyning, teknisk utstyr og telekommunikasjon, opplyses det.

Så får vi bare håpe at utstyret ikke må brukes for ofte.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!