Fem døde passasjerer i langkano sør for Tenerife

Fem mennesker lå døde i en langkano med flyktninger som ble oppdaget av et skip sør for Tenerife onsdag kveld.

Redningsskøyte på Kanariøyene.

Redningsskøyta Guardamar Urania.

Ytterligere en passasjer døde etter å ha blitt reddet.

67 passasjerer har overlevd reisen fra Afrika. Samtlige skal være fra Sub-Sahara. Det var barn og kvinner blant passasjerene.

Sjøredningstjenesten viste torsdag formiddag i en tvitret-melding til at dette er foreløpig informasjon.

Langkanoen var i drift da den ble oppdaget 815 kilometer sør for El Hierro onsdag kveld av mannskap i oljetankeren «Phillipp Ordendorff», som kom fra Brasil, opplyses det.

Et annet skip, cruiseskipet «Insignia», kom til unnsetning, og reddet de 68 overlevende om bord.

Cruiseskipets besetning rapporterte at en av de reddede døde en stund etter å ha kommet om bord, opplyste sjøredningstjenesten på X torsdag kveld.

Cruiseskipet hentet opp tre av de omkomne fra langkanoen, men måtte la de to siste bli igjen på grunn av dårlige værforhold.

Skipet kom inn til Santa Cruz de Tenerife fredag morgen.

Fem av passasjerene er lagt inn på sykehus. Tilstanden er alvorlig for en av disse, tvitrer nødsentralen fredag morgen.

Redningsbåten Guardamar Urania ble sendt ut for å komme skipet i møte og bidra med assistanse, og deretter dra videre til stedet hvor langkanoen befinner seg.

Oppdatert fredag morgen: Artikkelen er skrevet om etter at det kom ny informasjon om antallet omkomne og andre omstendigheter.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags