Sliter med å få kontroll på avfallsbrann

En beredskapsplan for beskyttelse av sivilbefolkningen ble mandag kveld aktivert av Kanariøyenes direktorat for sikkerhet og beredskap på grunn av en brann i et avfallsdeponi på Lanzarote.

Storbrann i avfallsdeponi på Lanzarote.

Det er kraftig brannrøyk i området.

Det brenner i en fylling i avfallsanlegget «Complejo Ambiental de Zonzamas», som ligger mellom Teguise og San Bartolomé kommune på Lanzarote.

Brannen oppsto ved 19-tiden i et område der det samles opp avfall fra beskjæring av trær, og spredde seg raskt videre, skriver direktoratet i en pressemelding.

Beredskapsplanen ble aktivert klokken 22 mandag kveld.

I dag er et helikopter satt inn i brannslukkingen i et forsøk på å få kontroll.

Alle ressursene i Lanzarotes nødkonsortium, samt sivilforsvaret og andre ressurser fra kommunene og øyrådet, ble i går aktivert.

Det er kraftig røykutvikling fra brannen. Folk som kan bli berørt av røyken, anbefales å stenge dører og vinduer og holde seg innendørs.

Nødsentralen meldte på X i dag tidlig ved åttetiden at slukkingsarbeider har pågått i grålysningen, og at det ikke var noen synlige flammer i øyeblikket.

Overvåking og beredskap opprettholdes.

Oppdatering: Myndighetene erklærte senere på dagen at brannen var under kontroll. Det skal ikke ha oppstått skader på driftsbygninger.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!