ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 08. MARS 2014
Her er noe av beslaget som politiet gjorde av eksklusive merkevarekopier. Foto: Policia Nacional

Solgte piratkopier av ekslusive vesker til rike kunder

Politiet har arrestert 22 personer på Tenerife og i flere byer på det spanske fastlandet som laget kopier av dyre håndvesker og andre tilbehør, og solgte dem til rike kunder i eksklusive visningslokaler.

ANNONSE

Råvarene ble kjøpt i Kina, og veskene ble produsert og distribuert i Spania, skriver Policia National i en pressemelding.

Merkevarekopiene skal ha vært av høy kvalitet og ble solgt som ekte varer for 200-400 euro i eksklusive visningslokaler. Kundene måtte gjøre personlige besøksavtaler på forhånd, og ble under stor diskresjon vist omfattende kataloger og vareprøver. 

Blant de falske merkevarene var blant annet Loewe og Hermes.

2000 artikler beslaglagt

Politiet har beslaglagt over 2000 falske håndvesker, lommebøker og klesartikler. Mange av varene skal til og med ha hatt ekthetssertifikat.

De mistenkte ble arrestert i Valencia, Catalonia, Galicia, Aragon, Andalusia, Madrid og på Tenerife.

Professor solgte piratvarer

Etterforskningen startet etter at en representant for en kjent merkevare i skinn gjorde en anmeldelse til politiet om at en kvinnelig universitetsprofessor solgte piratprodukter.

Etterforskningen avslørte at kvinnen var salgsrepresentant i et kriminelt nettverk som utnyttet arbeidskraft i Spania og solgte varene til rike kunder.

Utnyttet spanske arbeidere

Arbeiderne som fremstilte piratvarene var i stor grad eldre mennesker som hadde lange arbeidsdager, ble dårlig betalt og jobbet under dårlige forhold i uegnede lokaler.

To av de arresterte blir ansett som ligaledere. En av disse hadde selv en klesbutikk, og den andre forvaltet sju lokaler hvor piratvarene ble produsert.

Begge hadde et utstrakt nettverk av selgere og klienter.

Produserte med industrimaskiner

Politiet har beslaglagt industrimaskiner for produksjonen, graverte merker for kjente produkter, 300 falske sertifikater, og 1250 euro i kontanter i tillegg til de 2000 piratvarene.

Fant fire millioner piratartikler i 2013

I løpet av 2013 har det spanske politiet utført over 300 aksjoner mot brudd på industrielle eller intellektuelle varerettigheter og beslaglagt over fire millioner piratartikler.

Drøyt 500 000 av disse artiklene var klær, 300 00 var leker og barneartikler, 132 000 smykker og tilbehør, 40 000 sko, 3400 parfymer, over 20 000 fotballrelaterte varer, over 120 000 cd-er og dvd-er.

924 personer ble arrestert i tilknytning til piratvarevirksomhet i Spania i 2013.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER