ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. OKTOBER 2014
Dagens busstasjon i Puerto de Mogan ligger trangt og kronglete til. Nå skal det bli betydelig bedre. Foto: Hugo Ryvik

Puerto de Mogán får ny busstasjon

Selskapet Elimco Management Solutions er nå tildelt kontrakt for å bygge ny busstasjon i turist- og fiskelandsbyen Puerto de Mogán sørvest på Gran Canaria.

ANNONSE

Den nye busstasjon i Puerto de Mogán blir over 2000 kvadratmeter stor.

Klar om fire måneder

Byggingen er beregnet til å ta fire måneder, og vil koste drøyt 830 000 euro. Halvparten av pengene kommer fra EU.

I dag tidlig ble fire hjørnesteiner til stasjonen lagt ned av José Miguel Bravo de Laguna, president i øyrådet på Gran Canaria, Paco Gonzalez, majoren i Mogán.

Stasjonen blir plassert sentralt i Playa de Mogán-området, nær butikker, restauranter, stranda, boligområder gangveier og drosjeholdeplass.

850 000 passasjerer

Den får sju overbygde oppstillingsplasser for busser.

Mogan kommune er den nest mest besøkte turistkommunen på Gran Canaria etter San Bartoløome de Tirajana, hvor Playa del Ingles ligger. På nyåret starter den norske Wenaasgruppen byggigen av et nytt femstsjerners hotell i Puerto de Mogan, og da vil turistilstrømingen øke ytterligere. 

I dag går bussrutene 01 (kystrute til Las Palmas), 32 (Playa del Inglés ekspress), 33 (Playa del Inglés via Puerto Rico og Arguineguin), 38 (Aldea de San Nicolas) og 86 (Tasasarte) fra Puerto de Mogán).

Nå blir det opptil 208 bussavganger daglig fra Puerto de Mogán, og det er ventet at det blir fraktet 2350 per dag og 850 000 årlig.

ANNONSE
ANNONSER