ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 25. MARS 2013 - SIST ENDRET 26. MARS 2013
Tunnel stengt, står det på dette lysskiltet, selv om veien ble offisielt åpnet fire og en halv time tidligere. Bildet ble tatt klokken 15.30 i dag, Tre timer senere var lysskiltet slukket, men veien fortsatt stengt. Først klokken 21 åpnet den for all trafikk. Foto: Hugo Ryvik

Nyveien til Mogán er åpnet

I dag var det storslått åpning av motorveien mellom Puerto Rico og Puerto de Mogán på Gran Canaria, med spanske og kanariske toppolitikere til stede. Likevel ble veien stengt etter åpningen, og åpnet først igjen i 21-tiden på kvelden.

ANNONSE

Klikk her for å se flere bilder.

Da Canariajournalen forlot Puerto de Mogán ved 17.30-tiden i dag, var veien fortsatt stengt, og lysskiltene var skrudd av.

Folk som er ansvarlige for driften av veistrekningen og holder til i en veistasjon ved motorveien kunne heller ikke fortelle når veien ville bli åpnet for trafikk.

Intern krangel

Det viser seg at uenighet mellom regionsregjeringen og øyrådet er årsaken til den forsinkede åpningen.

Strøm, vedlikehold og overvåking av veisnutten koster 1,5 millioner euro per år, og de ble ikke enige om hvem som skal betale, ifølge Laprovincia.es.

Først klokken 20.45 ble kontrakten for vedlikehold og overvåking undertegnet og overlevert, og veien kunne åpnes, 8 timer forsinket.

Opprinnelig var planen at trafikken skulle slippes gjennom fra klokken 14.30.

45 minutter til Las Palmas

Nå tar det bare fem minutter å kjøre mellom Puerto de Mogan og Tauro, rundt 30 minutter til flyplassen, og 45 minutter til Las Palmas.

Klikk her for å se en film fra veiåpningen.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER