ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 15. FEBRUAR 2011 - SIST ENDRET 20. DESEMBER 2020
Landsens hotell i fjellbyen Tejeda med Roque Nublo kneisende i bakgrunnen. Foto: Hugo Ryvik.

Suksess for fjellturisme på Gran Canaria

Bo på landet-satsingen som Gran Canarias turistmyndigheter har involvert seg sterkt i ser ut til å bli en stor suksess.

ANNONSE

Nesten 90 prosent av alle landsens turistboliger er belagt allerede ved inngangen på året, kun fem måneder etter at det hele ble satt i gang gjennom opprettelsen av bookingsiden Gran Canaria Fincas. Og det ser ut til at det høye belegget vil holde seg til etter påske.

Les også: Slik skal Gran Canaria fornyes

Nytt for mange

– Mange turister, og til og med kanariere, har ennå ikke oppdaget Gran Canarias innland, sier turistminister Roberto Moreno i en pressemelding.

Han oppmuntrer både beboere og turister til å utforske naturen i innlandet i påsken som alternativ til strendene og solsengene

Sterk vekst

Hotell på landet (rural hotell) er en viktig del av opplegget, men også hus og leiligheter som kan leies av turister.

I Agaete kommune nord på Gran Canaria har hotellene som er inne i Gran Canarias Fincas-systemet gått fra 76 prosent belegg i november til 90 prosent de første dagene i februar. I San Mateo var det rundt 70 prosent belegg under fjorårets siste kvartal. I januar 2011 er det fullt belegg.
 
Totalt for alle hotellene og husene som er inne i opplegget har det gått fra 42,46 prosent i oktober til over 90 prosent i starten av februar.
 
Folk fra Belgia, Nederland, Tyskland er de ivrigste gjestene så langt. Natur- og aktivitetsglade skandinaver ser foreløpig ikke ut til å ha oppdaget denne alternative måten å oppleve Gran Canaria på.

Stort opplegg

Gran Canaria Fincas er en del av det ambisiøse prosjektet Gran Canaria Natural, som turistmyndighetene (Patronato de Turismo), hotellorganisasjonen Federación de Empresarios de Hostelería, Turismo de Las Palmas og firma i turistnæringen startet i 2004.

Alle landsens feriehus og hoteller på Gran Canaria som er godkjent av myndighetene er samlet på grancanariafincas.com. Der kan du bestille både overnatting og aktiviteter i form av vandring og sykling i fjellene, delfinsafarier og utflukter. En naturskole som har 10 soverom med plass til 54 personer og muligheter for klatring, rappellering og mange andre aktiviteter fins også i systemet.

ANNONSE

Gran Canaria Fincas

Det stilles strenge krav til ruralhotellene og ruralhusene, som slike landsens overnattingssteder kalles, for at de skal kunne bli med i Gran Canaria Finca-nettverket. De skal blant annet ha en viss alder, være i god stand og i original, tradisjonell kanarisk stil, og det skal være et visst minimumsnivå på den tekniske standarden.

I tillegg til de hotellene og husene som er med i nettverket/bookingsiten Gran Canaria Finca, fins det et relativt stort antall andre ruralhus og ruralhotell som turister kan bo i.

ANNONSE
ANNONSER