ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. FEBRUAR 2014 - SIST ENDRET 28. DESEMBER 2020
Ferieklubb-medlemskapet som hundrevis av kunder angivelig har klaget på, hadde salgskontor i dette hotellet i Arguineguin. Virksomheten her er i gang igjen, og et advokatfirma er flyttet til Sonnenland i Maspalomas. Foto: Hugo Ryvik

Ferieklubb-siktede avgir forklaring i morgen

3. februar skal de sju personene som er siktet i ferieklubb-saken sør på Gran Canaria, mistenkt for svindel, avgi forklaring for domstolene i San Bartolomé de Tirajana. Hensikten er å få fram fakta i saken.

ANNONSE

Flere nordmenn sto fram i norsk presse, blant annet i TV2, og hevdet at de har blitt svindlet av ferieklubber etter at mistankene kom for dagen i fjor sommer.

Saken startet 22. juli i fjor, da politiet raidet lokalene til et selskap som hadde hovedsete i hotellet Club Puerto Atlantico i Arguineguín. Canariajournalen.no publiserte samme dag en artikkel om saken.

Totalt ble 74 personer arrestert i “Operasjon Voyager”, deriblant flere nordmenn. Bare i første halvår i fjor fikk Forbruker Europa omlag 90 ferieklubbklager fra nordmenn, de fleste på to av de selskapene politiet har i søkelyset, Voyager Travel og Lifestyle Holidays, uttalte Forbruker Europa-direktør Ragnar Wiik til TV2 i juli.

Nordmenn solgte feriepakker

Bakgrunnen for aksjonen var mistanke om at det ble drevet svindel. I VG kom det senere fram at opptil 20 nordmenn var involvert i salgsprosessen.

Turistene ble overtalt til å kjøpe dyre medlemskap i en ferieklubb hvor de ble lovet store rabatter på feriereiser og ferieopphold. Mange kunder leverte inn klage på at de ikke fikk de rabattene og produktene som de var lovet.

Hundrevis av klager

Politiaksjonen ble trigget av en formell klage fra organisasjonen Mindtimeshare, som hadde samlet inn og levert 60 klager fra misfornøyde kunder av ferieklubben til politiet.

Forbrukerkontoret i Mogán kommune på Gran Canaria skal siden ha mottatt langt over 100 klager på de gjeldene selskapene, og det europeiske forbrukerkontoret skal også ha mottatt rundt 100 klager.

Mindtimeshare skal i tillegg ha mottatt en strøm av nye klager.

Tysk hovedmann

De fleste arresterte ble raskt løslatt igjen. Sju personer er nå siktet i saken. Blant disse er den antatte hovedmannen, tyskeren Eugen Friedrich Kaiser, som tidligere har jobbet på timeshare-anlegget Anfi del Mar.

Kaiser hevder at han er utsatt for et komplott fra timeshare-selskap og fra mannen som står bak Mindtimeshare, Aberto Garcia, som tidligere var ansatt som sikkerhetssjef på Anfi del Mar.

Flere firmanavn i bruk

Kaiser og hans partnere og ansatte skal ifølge Mindtimeshare ha brukt firmanavnene Voyager Travel, Lifestyle Holidays, Reclaimgc, Timeshare Refund Network og flere andre firmanavn.

Produktet de solgte skal blant annet ha blitt kalt Discount Travel Club.

Samme opplegg i Maspalomas

Salgskontorene i Club Puerto Atlantico skal nå være stengt, men ifølge Mindtimeshare fortsetter virksomheten som før under et annet firmanavn, Compass, registrert under selskapet Orbit Management SL. Selskapet opererer nå fra Maspalomas sør på Gran Canaria.

Turister som besøkte Gran Canaria i oktober, november, desember og januar har angivelig begynt å sende inn klager etter å ha betalt penger for ferieklubb-pakker til Compass og Orbit Management.

Den danske tv-stasjonen DR1 sendte i november et program der et ektepar sto fram og hevdet å ha blitt lurt til å betale over 4000 euro til Compass for en feriepakke som ikke på langt nær holder det de ble forespeilet.

Motsøksmål

Mindtimeshare har mottatt to søksmål fra advokatene til selskap som er negativt omtalt på organisasjonens nettside.

Søksmålene går på at det som er skrevet er usant, og de vil ha det fjernet fra internett.

Irregulære medarbeidere

En representant fra sosialkontoret utførte en inspeksjon av det mistenkte selskapet i kjølvannet av politiaksjonen.

I desember forelå en rapport som angivelig viser at 54 av de 74 som ble arrestert var i en irregulær situasjon, det vil si at de ikke hadde papirene i orden, følge Mindtimeshare.

Mange venter nå i spenning på hva som vil skje videre etter at de sju tiltalte har avgitt forklaring i morgen.

Les også:

VG: Flere nordmenn arrestert i ferieklubbsaken

Refser politiet for slett arbeid i ferieklubbsaken på Gran Canaria

18 nye arrestasjoner i ferieklubbsvindelen på Gran Canaria

58 arrestert for svindel med timeshare-leiligheter på Gran Canaria

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER