ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 03. MAI 2013
Sykehuset kan bli plassert i Tauro (bildet) eller nabostedet Playa del Cura. Foto: Hugo Ryvik

Helseselskap vurderer å bygge sykehus i Mogán

Det private helseselskapet American World Clinics viser interesse for å investere mellom 120 og 260 millioner euro i et sykehus for turister i Mogán kommune på Gran Canaria.

ANNONSE

Sykehuset vil i første omgang skape 200 arbeidsplasser, skriver Maspalomasahora.com.

Ordføreren i Mogán, Francisco Gonzalez, presidenten i American World Clinics (AWC), Robert Priddy, og selskapets direktør, Paul Angelchik har kommet sammen for å diskutere saken.

Tilbud til helseturister

Helseselskapet ønsker å ta inn helseturister fra Europa og Afrika til sykehuset, som skal ha en kirurgisk avdeling, 70 sengeplasser og ti operasjonsrom.

Representantene for AWC uttrykker at Mogán har et perfekt klima for helsepasienter. Infrastrukturen som behøves for et slikt sykehus er allerede på plass.

Tauro og Cura er aktuelle

Kommunestyret og AWC ser angivelig på plasseringer i Tauro og Playa del Cura ved kysten av Mogán kommune, som ligger sørvest på Gran Canaria.

AWC vil ta en avgjørelse om og hvor sykehuset skal bli bygd i løpet av seks måneder. Først vil de ha klarsignal fra de lokale og sentrale myndighetene.

Mogán kommune er etter sigende svært positivt innstilt.

AWC har planer om å etablere helseklinikker i Barbados, Bahamas, på Kanariøyene og i Sør-Amerika. Barbados er først ut. Der kan en klinikk komme i drift sent i 2013 eller tidlig i 2014, ifølge informasjon på nettsidene til AWC.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER