Nytt uvær kan ramme Kanariøyene til helgen

Et ny uværsfront med lavere temperatur, sterk vind og nedbør kan komme til å ramme Kanariøyene fra fredag av, melder det statlige værinstituttet Aemet. Denne gangen ser det ut til å bli mest vind i sør.

Vindsituasjonen på Kanariøyene 25. februar i henhold til Earth Nullschool. Vindretning: fra sør/sørvest

I helgen og begynnelsen av neste uke kan det bli stormvinder i sør, ifølge værmeldingene.

I dag, tirsdag, og på onsdag og torsdag meldes det om overskyet vær i nord med utsikter for spredde regnbyger, og ellers vekslende skydekke. Stort sett sol og 20-21 grader på sørkysten.

Skyer til og blåser opp

Fra fredag av kan det bli mer overskyet vær, mer nedbør og økende vind fra sør og sørvest fredag ettermiddag, særlig i sør, med fare for kraftige regnskyll lokalt.

Gult obsvarsel er etablert av Aemet for høye bølger nord på Tenerife, vestsiden av La Palma og rundt hele kysten av El Hierro på fredag.

Stormvinder i sør

Det ustabile været ser ut til å fortsette minst frem til mandag ut ifra værmeldingen fra Aemet. Værtjenesten El Tiempo strekker seg en uke til fremover, og melder delvis overskyet vær med muligheter for regnskyll, også i sør, frem til mandag 5. mars.

I Mogan sørvest på Gran Canaria og San Bartolome i sør er det meldt vindkast opptil liten storm på søndag 25. februar og opptil full storm mandag 26. februar.

Vanligvis blåser det fra nord og nordvest, og da merkes det lite til vinden ved kysten i sørvest, som ligger i le bak fjellene. Når vinden en sjelden gang kommer fra sør og sørvest, er det imidlertid en helt annen sak.

Snø på over 1900 meters høyde

Temperaturene blir litt lavere, men ikke så lave som i slutten av januar og første del av februar.

Over 1900 meters høyde kan det bli snøvær, det vil si på de høyeste toppene på Tenerife og La Palma.

Tags