Melder godvær på Kanariøyene i høstferien

Denne helgen starter mange nordmenn høstferien med å sette seg på fly til Kanariøyene. Værmeldingen for øygruppen ser lovende ut

Det er godt håp om slike tilstander som dette på strendene på Kanariøyene i høstferien. Bildet er fra Canteras-stranden i Las Palmas. Foto: Hugo Ryvik

Skolenes høstferie i Norge er i uke 40 og 41, det vil si fra 1. oktober. Det betyr at mange reiser av gårde til varme strøk denne helgen.

Over halvparten av de 34 prosent nordmennene som planlegger høstferie skal dra til utlandet, ifølge Virkes befolkningsundersøkelse.

De mange som har bestilt høstferie på Kanariøyene, kan se frem mot temperaturer som stort sett vil ligge mellom 24 og 29 grader.

Det ligger an til å bli mye sol og lite nedbør og vind, hvis værvarslene fra det statlige værinstituttet Aemet og værtjenesten El Tiempo slår til.

Luftkvaliteten ser også lovende ut for perioden med moderate eller små mengder svevestøv i form av sandkorn fra Sahara (værfenomenet calima), ifølge calima-modellen Skyron, som strekker seg 120 timer fremover til 1. oktober.

Tags