Regnværet har ikke skapt noen store problemer på Gran Canaria

I går kveld og i natt kom det varslede regnet inn over Gran Canaria, men ikke i så voldsomme mengder som fryktet. Regnet bare små problemer på øya. 

Regnet er kjærkomment for lanbruket på Kanariøyene, men hvis det kommer for mye på kort tid, kan det være ødeleggende, særlig etter lang tids tørke. Foto: Hugo Ryvik

I Arrecife og San Bartolomé på Lanzarote er imidlertid flere boliger oversvømt i dag.

Oversvømte kloakksystemer sør på Gran Canaria var stort sett det eneste som skapte besværligheter i går, skriver avisen Canarias 7.

Kystveien mellom Agaete og La Aldea, GC-200, er stengt, og veiarbeidere var i sving i gå med å rydde bort stein og jord etter hvert som det raste ned på veibanen.

Det har også vært ras på vei GC-60 mellom Maspalomas og San Bartolome de Tirajana. Vei GC-605 mellom Ayacata og Mogán er også stengt.

35 millimeter

Las Palmas, Telde, Ingenio, San Bartolome de Tirajana, Santa Lucia og Arucas var de områdene på Gran Canaria som fikk mest nedbør i går.

I Cuevas del Pinar på 1220 meters høyde i San Bartolome de Tirajana, den av værinstituttet Aemets målestasjon som har målt mest nedbør på Kanariøyene under regnværet,  har kom det kommet 35 millimeter nedbør.

Langt under de varslede 80 millimeter på 12 timer, med andre ord.

Mindre nedbør i dag

I dag viser prognosene at nedbøren blir mer dempet. Oransjevarselet som var gitt av værinstituttet Aemet for sterk nedbør på Gran Canaria tirsdag og onsdag ble i går utvidet til å omfatte Lanzarote og Fuerteventura også.

På de andre Kanariøyene er det gulvarsel for nedbør onsdag, mens det på torsdag kun er gulvarsel på Gran Canaria.

Verst på Lanzarote

Lanzarote og Fuerteventura holder skolene stengt i dag. Brannvesenet har siden i morges hatt over 30 utrykninger på grunn av oversvømmelser i Arrecife og San Bartolomé, skriver avisen La Voz de Lanzarote.

På Lanzarotes flyplass er situasjonen komplisert i dag, meddeler flyvelederne på Twitter.

På Tenerife har det vært noen mindre oversvømmelser og strømbortfall for trafikklys, for øvrig var gårsdagen og natten stort sett rolig, melder brannvesenet på Twitter.

Uværet har for øvrig fått navnet Elisabeth av universitetet i Berlin.

Tags