Minus ti grader og full storm på Kanariøyene i går

I går var temperaturen nede i minus ti grader høyest oppe i fjellene på Tenerife, og det snødde helt ned til 700 meters høyde på Gran Canaria. 

Slik så det ut i fjellene på Gran Canaria i går. Ruskværet på Kanariøyene fortsetter til mandag. Myndighetene råder folk til å la være å dra opp i fjellene, hvor det ligger snø og går mange ras. Foto: Bomberos de Gran Canaria

Vega de San Mateo på Gran Canaria hadde også temperaturer på minussiden, ifølge værinstituttet Aemet.

Myndighetene fraråder folk å dra opp i fjellene.

En rekke veier er stengt, inkludert vei GC-200 mellom Agaete og La Aldea på vestkysten av Gran Canaria.

Uvær søndag og mandag

Uværet fortsetter med stormvinder og opptil seks meter høye bølger i dag, men nedbøren avtar utover dagen, varsler Aemet.

På mandag har Aemet fortsatt gult risikonivå for sterk vind i fjellet på Gran Canaria og høye bølger på alle Kanariøyene

101 km/t i vindkastene

I San Bartolomé de Tirajana sør på Gran Canaria blåste det i går full storm med opptil 101 kilometer i timen i vindkastene.

Vinden var oppe i 98 km/t på flyplassen i øst og 95 km/t i La Aldea de San Nicolas i vest.

I Izana øverst på Tenerife nådde vindkastene opp i orkan styrke, hele 143 kilometer i timen. 

Mange ras

I La Aldea, Telde, San Mateo, Valsequillo, Teror, Tejeda og Agaete var det i går steinras flere steder, og i Las Palmas Telde og La Aldea blåste trær, skilt og lysstolper over nede.

Murvegger raste sammen i Arucas og Santa Maria de Guía.

Stengte veier

Politiet stengte i går veiene som fører opp i fjellene på Gran Canaria av sikkerhetshensyn etter at hundrevis av mennesker valfartet dit for å leke i snøen.

På de andre Kanariøyene er også flere fjellveier stengt.

104 millimeter nedbør

Candelaria på Tenerife har fått mest nedbør: 104 millimeter i løpet av 24 timer. Der nådde vindkastene også opp i 100 kilometer i timen.

Tags