Minus 14,5 grader på toppen av Tenerife i januar

Januar var kaldere enn normalt på Kanariøyene. På den øvre stasjonen til kabelbanen på Teide, Tenerife, ble den laveste januartemperaturen registret: Minus 14,5 grader.

Illustrasjonen viser avvik (se fargeskala) i temperatur (øverst) og nedbør på Kanariøyene i januar i forhold til det normale

Værinstituttet Aemet publiserte i dag, torsdag, værrapporten for Kanariøyene i januar. Aemet skriver ta det var kaldere enn normalt i nesten 60 prosent av øyområdene.

Det omfatter en stor del av Lanzarote, nesten hele kysten av Gran Canaria, den vestlige halvdelen av Tenerife nordøst og sørøst på La Palma og store deler av La Gomera og El Hierro.

I forhold til referanseårene 1981-2010 var det totalt sett på Kanariøyene 0,5 grader kaldere.

Den høyeste temperaturen, 28 grader ble målt 2., 10. og 11. januar i Mogán sørvest på Gran Canaria, samt i Tacoronte, Güímar og Granadilla de Abona.

På toppstasjonen til gondolbanen opp på fjellet Teide på Tenerife, Spanias høyeste fjell, ble det målt minus 14,5 grader i januar.

Nordsiden av Kanariøyene fikk 300 millimeter nedbør i januar. I sør og vest kom det bare 1 millimeter.

Den siste uken i januar var det storm med snø og hagl i fjellområdene på Gran Canaria, Tenerife og La Palma, slik det også har vært i går og i dag.

Siste del av desember var også kald på Kanariøyene, hvilket førte til at desember ble den eneste måneden som var kaldere enn normalt i 2017 - alle andre måneder var det varmere enn normalt, og det kom bare mellom 25 og 50 prosent så mye nedbør som normalt.

Tags