Kald novembermåned på Kanariøyene i år

Etter flere måneder på rad med unormalt høye temperatur og lite nedbør, lå temperaturen i november én grad under normalen på Kanariøyene. Tre av Kanariøyene fikk unormalt mye regn.

Det gikk helt fint å gå i shorts og kortermet på dagtid i Las Palmas selv om det var en unormalt kald november. Foto: Hugo Ryvik

På Gran Canarias flyplass er normaltemperaturen 21,2 grader i november for referanseperioden 1981-2010, så det har ikke akkurat vært beinkaldt selv om temperaturen droppet en grad.

I Spania totalt sett var gjennomsnittstemperaturen i november 10,8 grader, 0,1 under normalen, og det var særlig kaldt i Andalucia og isolerte områder sentralt i landet og i nordvest.

Her var det kaldest og varmest

Det var rundt en grad kaldere på Kanariøyene og i Andalucia, Extremadura, Castilla-La Mancha, Madrid, Castilla y Leon, Galicia, Asturia, Cantabria, Baskerland, Navarra og Aragon, ifølge værinstituttet Aemet.

På Balearene og i Pyreneene, kysten av Catalonia og deler av Valencia og Murcia var det rundt en grad varmere enn normalt.

Mye regn på Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote

Det kom over 50 prosent mer nedbør enn normalt nordøst på Tenerife, deler av Fuerteventura og Lanzarote, i østre del av Spania, deler av Extremadura, og store deler av Andalucia.

Nordsiden av Tenerife får normalt 81 millimeter nedbør i november, sørsiden 26.

På Kanariøyene regnet det totalt sett mindre enn normalt, under 30 millimeter. Det gjorde det også i store deler av sentrale Castile y Leon og deler av Sørøst-Spania.

La Gomera, Tenerifes sørside og sentrale deler av Gran Canaria fikk mindre enn 75 prosent av normal nedbørsmengde i november.

Mest nedbør i Cadiz

I Cadiz lengst sør og i høyere strøk i Pyreneene og sentralt i Spania kom det over 250 millimeter nedbør i november.

Totalt i Spania regnet det 107 millimeter, 33 prosent mer enn normalt.

Tags