Fire av ti kanariere har elendige engelskkunnskaper

Fire av ti kanariere har et lavt eller svært lavt kunnskapsnivå i det engelske språk, viser en rapport fra Cambridge University, som ble publisert på torsdag.

Illustrasjonsfoto: Pixabay

To av ti har et høyt eller svært høyt nivå i engelsk.

Cambridge Monitor, som rapporten kalles, er basert på 3.000 intervjuer i november og desember med spanjoler, briter, franskmenn, tyskere, italienere og dansker.

Kanariøyene helt på bunnen

Spania kommer dårligst ut av disse landene, med en andel på 44 prosent som har lavt eller svært lavt kunnskapsnivå i engelsk. For Kanariøyenes del er det 41 prosent, dårligst av regionene i Spania.

Befolkningen i Madrid og Catalonia kommer best ut i Spania, begge regioner med under en tredel som har dårlige eller svært dårlige engelskkunnskaper.

Danmark best

Av landene som er undersøkt, kommer Danmark best ut med cirka 1 av 10 som har dårlige eller svært dårlige engelskkunnskaper.

Bedre resultat i EF EPI-undersøkelse

Resultatene fra Cambridge Monitor stemmer imidlertid ikke helt over ens med en verdensrangering i engelsk som fremmedspråk fra EF EPI har gjort.

Den viser at kanarierne er ørlite bedre i engelsk enn gjennomsnittet i Europa, men litt bak gjennomsnittet i Spania, som ligger på 25. plass av 72 land i engelskkunnskap. Spania er bedre enn gjennomsnittet i Europa.

På denne oversikten ligger Kanariøyene foran Balearene, Andalucia, Valencia og Extremadura av regionene i Spania, og Baskerland, Asturia og Navarra er på topp.

Tags