Huskollapsen på Tenerife tok sju liv

Sju personer er funnet døde i ruinene etter boligblokken som raste sammen i Los Cristianos på Tenerife på torsdag, bekreftet ordføreren i Arona, José Julián Mena, lørdag kveld.

De tre siste omkomne ble funnet på lørdag. Den siste som ble funnet er identifisert som en mann fra Finland, som ble funnet ved 19-tiden.

De andre døde er en fra Marokko, to fra Italia og tre fra Spania.

En kvinne ble i tillegg alvorlig skadet og har en punktert lunge, og en mann ble lett skadet i ulykken.

Myndighetene utelukker at det kan finnes flere omkomne i ruinene.

Gikk tur og reddet livet

Anima Marrero, presidenten i boligsameiet og eier av en butikk som lå i første etasje i bygningen, var ute på tur med hunden sin da bygningen kollapset, og reddet dermed livet, skriver avisa Diario de Avisos.

Bygningsarbeid pågikk angivelig i en av etasjene, hvor det tidligere fantes en bank, og to bygningsarbeidere skal også ha berget livet da huset kollapset.

Årsaken blir etterforsket

Årsaken til katastrofen blir nå etterforsket av domstolene i Arona. Bygningen på fire etasjer var oppført i 1972, og det skal ha vært rapportert om strukturelle problemer 30 år senere, ifølge Diario de Avisos.

Opprydningsarbeidet og rivning av bygningsrester fortsetter de kommende dagene. I mellomtiden er beboerne i de omkringliggende husene evakuert.

28 mennesker skal ha bodd i bygningen som kollapset.

Tags