Tre notoriske lommetyver er arrestert i Puerto Rico

Politiet arresterte 15. desember tre lommetyver i Puerto Rico sørvest på Gran Canaria som har tømt lommer og vesker på eldre turister i turistområder i sør.

Lommetyvene opererte primært ved supermarkeder i Puerto Rico. Foto: Hugo Ryvik

Alle de tre lommetyvene, to menn og en kvinne som er fra 32 til 36 år gamle, kommer fra Romania og har slike forbrytelser på rullebladet fra før i andre deler av Spania, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Ble gjenkjent på gaten

Arrestasjonene ble gjort av Guardia Civil straks etter at en politimann i turistenheten til det lokale politiet i Mogán kommune kjente igjen lommetyvene da han fikk øye på dem på gaten i Puerto Rico 15. desember, og observerte at de hadde en unnvikende oppførsel.

Etterforskningen startet 28. november etter at de kom inn to anmeldelser fra eldre, utenlandske turister om at de hadde blitt frastjålet lommebøker i Puerto Rico.

Tre anmeldelser til kom inn de påfølgende dagene.

Det var gjort flere forsøk på å ta ut penger fra bankkort og kredittkort som lå i lommebøkene. I noen tilfeller lå pin-kodene til kortene også i lommebøkene.

Fanget på overvåkingskamera

Ofrenes beskrivelse av tyvene og bilder fra forskjellige overvåkingskamera førte til at politiet identifiserte tre sannsynlige gjerningsmenn.

De fant også ut at tyvene som regel opererte i nærheten av supermarkeder, hvor de gjennom observasjoner kunne ta rede på hvor ofrene oppbevarte lommebøkene.

Ofrene var eldre mennesker som hadde vanskeligheter med å gå. Kvinnen og en av mennene utførte avledningsmanøvrer mens den tredje tyven foretok tyveriet.

De tre lommetyvene ble fremstilt for en dommer i Maspalomas 16. desember. I tillegg til fem tilfeller av tyverier er de siktet for å tilhøre en gruppe som driver organisert kriminalitet.

Fellestrekk for organiserte lommetyver

Guardia Civil opplyser at slike lommetyver har en del trekk til felles: