Se hvor mye penger nordiske turister bruker på Kanariøyene – og på hva

Nordiske turister brukte i gjennomsnitt 1401 euro per person på hver feriereise til Kanariøyene i 2018, 247 euro mer enn gjennomsnittet for alle nasjoner. Les her hvordan pengene ble brukt.

Amadores-stranden i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria

Amadores-stranden i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria. 

Med alle alle kostnader til reise, opphold, mat og andre ting, brukte turister fra Norden 148 euro per dag i gjennomsnitt på feriereisene per person.

Det er 4 euro mer enn gjennomsnittet for turister fra alle land. Forbruket var omtrent det samme som i 2017, ifølge tall fra statistikkinstituttet Istac.

De nordiske turistene brukte betydelig mer enn gjennomsnittet på overnatting, reise, mat og restaurantbesøk, og mindre på reiser lokalt, varehandel og rekreasjon.

Pakkereisende

Nordiske pakketurister betalte i gjennomsnitt 1027 euro per person for pakkereisene sine.

Fordelt per dag var kostnaden 118 euro, 3 mer enn gjennomsnittet for alle turister.

38 euro per døgn til overnatting

De som ikke kjøpte pakkereiser, brukte 484 euro per person i gjennomsnitt for overnatting, 144 euro mer enn gjennomsnittet for alle nasjoner. Per døgn spanderte nordiske turister 38 euro på overnatting, 2 euro mer enn gjennomsnittet.

Pakketuristene som hadde hotelloppholdet inkludert i pakkeprisen, brukte på sin side 1,50 euro ekstra på tilleggstjenester til overnattingen som var inkludert i pakkeprisen per døgn.

411 euro til reisingen

For reiser til og fra Kanariøyene var forbruket 411 euro for nordiske turister, 144 mer enn gjennomsnittet. Fordelt per døgn var reisekostnadene 40 euro.

Lokale reiser lå på drøyt 4 euro per dag.

Pakketuristene hadde på sin side reise til og fra Kanariøyene inkludert i pakken, og brukte cirka halvparten så mye på lokal transport per dag, det vil si 2 euro.

29 euro per dag til mat

Til mat og drikke gikk det 29 euro per dag, fordelt på 12 euro i matbutikker og 17 euro på spisesteder. Pakketuristene brukte 26 euro på mat, 8 i matbutikker og 18 på spisesteder.

Nordiske turister brukte også 13 euro på varehandel og litt over 3 euro per dag på rekreasjon.

Pakketuristene var mer knepne med varekjøp. De brukte drøyt 4 euro per dag i gjennomsnitt, men brukte like mye på rekreasjon.

Tags