Kanariøyene har befestet seg som helårsreisemål for turister

Nesten seks millioner utenlandske turister har i årets første fem måneder besøkt Kanariøyene. Selv i mai, den normalt svakeste turistmåneden gjennom året, kom det i år tett oppunder en million utlendinger.

Store turistmasser strømmer til Kanariøyene hele året gjennom. Foto: Anders Gundersen

Det er 10,5 prosent flere enn i mai i fjor, og den tredje største økningen av regionene i Spania, viser tall fra den offisielle turistundersøkelsen Frontur, som ble presentert av det nasjonale, statistiske instituttet INE på fredag.

Turisttilstrømningen ligger nå fra cirka en million og oppover hver eneste måned gjennom året. Det viser at Kanariøyene ikke lenger er et sesongbasert reisemål, det har blitt sesong hele året gjennom.

Nordiske reiseselskap har også oppdaget dette, og har  flere reiser til Kanariøyene denne sommeren enn tidligere sommere.

Rekordmai for hotellene også

Hotellene på Kanariøyene hadde sin beste maimåned noen sinne med 7, millioner overnattinger og en prisøkning på ni prosent.

Belegget lå på 71,5 prosent i gjennomsnitt gjennom mai.

Briter og tyskere dominerte i mai

I mai utgjorde britene 44 prosent av de utenlandske turistene, og tyskerne 21 prosent.

I årets fem første måneder har 5,9 millioner utlendinger besøkt Kanariøyene, 9,6 prosent flere enn i fjor, da det ble satt ny turistrekord på øygruppen.

Kanariøyene er det nest største reisemålet i Spania for utlendinger etter Catalonia, som har fått 6,6 millioner utlendinger på besøk, 10,5 prosent opp fra i fjor.

Stort oppsving i Spania

Til Spania reiste det 28 millioner utlendinger fra januar til mai, 11,6 prosent flere enn i fjor.

I mai alene kom det 7,9 millioner, en økning på 11,7 prosent.

Tags