Nytt steinras på veien mellom Tejeda og Artenara

Veien mellom Tejeda og Artenara i Gran Canarias fjellheim er ofte utsatt for ras når det er dårlig vær. På fredag kom det ekstremt mye nedbør og i går var det  stormvinder, noe som har ført til at et nytt, stort steinras har rammet veien.

Raset blokker veien fullstendig, og noen av steinene er riktig store. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Det er en 20 meter lang strekning som blokkerer hele veibanen og har revet med seg autovernet på vei GC-210 og et stort stykke av veibanen.

Teknikere fra Gran Canarias øyråd studerer raset og veiskråningens tilstand i dag før de tar en avgjørelse for hva som skal gjøres for å få veien åpnet igjen så snart som mulig, skriver øyrådet i en pressemelding.

 I går var det full storm i vindkastene i Tejeda, viser målinger fra værinstituttet Aemet. Det er i dag fortsatt sterk vind i fjellområdene på Gran Canaria og fare for at det kan gå nye ras. I morgentimene var temperaturen nede i 2,1 grader i Tejeda.

Sør på Gran Canaria er det betydelig bedre vær med svak vind og over 21 grader før klokken 10 i Puerto Rico. Det er 11 grader høyere enn uoffisielle målinger på 700 meters høyde sørøst på øya viste på samme tid.

Maspalomas har det nesten like varmt, men med opptil frisk bris i vindkastene.

I Izaña på Tenerife blåste det opp imot orkan styrke i vindkastene i går.

Tags