Kappkjørte i over 250 km/t på motorveien

Trafikk: To bilførere fra Las Palmas og Telde på Gran Canaria er pågrepet av politiet, mistenkt for å ha kappkjørt i over 250 kilometer i timen på motorvei GC-1.

Bilførerne kappkjørte på den mest trafikkerte motorveien på Gran Canaria, GC-1. (Bilene på illustrasjonsbildet har ingen tilknytning til artikkelteksten). Foto: Hugo Ryvik

Råkjøringen skal ha funnet sted i august i fjor i sørgående retning på motorveien som går mellom Las Palmas og Puerto de Mogán på Gran Canaria, skriver Europa Press.

Avslørt av skrytevideo

Bilførerne skal ha lagt ut en skrytefilm fra kappkjøringen på sosiale nettverk, og det var det som satte politiet på sporet.

Filmingen er angivelig utført av en passasjer i en Renault Mégane Coupé RS, og viser at bilen blir forbikjørt av en Honda Civic 2.0 Type RS mens renaulten holder en hastighet på 250 kilometer i timen.

Førerne identifisert

Ved å studere filmen, kunne politiet se hvilken del av motorveien som råkjøringen fant sted på, og identifisere føreren av den ene bilen.

Denne føreren, en 29 år gammel mann, ble pågrepet allerede 28. august i fjor i Las Palmas, men det har tatt lang tid å finne ut hvem den andre bilføreren var.

Først i februar i år klarte politiet å identifisere mannen, som ble pågrepet i Telde 10. februar.

De to råkjørerne risikerer nå fengselsstraff på opptil to år, bøter eller samfunnsarbeid i opptil 90 dager, og kan få førerkortene inndratt i 1-4 år.