Fortsatt isstengte fjellveier på Gran Canaria

Øyrådet på Gran Canaria kunngjør at veier opp i de høyeste fjellområdene fortsatt vil holdes stengt på kvelder og netter på grunn av is.

Slik så det ut på Gran Canarias fjellveier i går. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Veier blir åpnet for trafikk etter hvert som de anses som trygge.

Det blir også kunngjort at de som tok seg forbi sperringene på tirsdag og måtte reddes ned fra fjellet, over 40 personer, vil måtte betale for redningsaksjonen, og kan få bøter i tillegg.

Guardia Civil advarer om at det kan vanke bøter på 200 euro for de som tar seg forbi veisperringene.

Etter klokken 18 om kvelden er alle veier opp i høyfjellet stengt, og innen 19 må alle ha tatt seg ned fra fjellene.

For de som drar opp i høyfjellet når veiene er åpne på dagtid, anbefaler øyrådet å ha full tank på bilen, varme klær, fulladede mobiltelefonbatterier og å ta med litt mat.

Det er fortsatt gulvarsel for snø over 1600 meters høyde på Gran Canaria, Tenerife og La Palma, og det er varslet sterk vind og lokalt kraftig nedbør.

Den laveste temperaturen som ble målt i går på Kanariøyene av værinstituttet Aemet var minus 5,3 grader i Izaña, og på Gran Canaria 0 grader i Vega de San Mateo.

Høyest temperatur hadde Fuencaliente på La Palma med 22,1 grader, og på Gran Canaria Maspalomas i sør med 20,3 foran Puerto Rico i sørvest med 19,6 grader.

Mest vind var de i Izana med 120 kilometer i timene i vindkastene. Mest nedbør også Izaña med 40 millimeter foran Cruz de Tejeda på Gran Canaria med 31,6 millimeter.

Sør og sørvest på Gran Canaria ble det knapt nok registrert målbar nedbør i går, og det var heller ikke særlig sterk vind.

Tags