68 år gammel nordmann drept av bil ved kjøpesenter i Arguineguin

En 68 år gammel mann fra Norge omkom i dag da han ble påkjørt av en bil utenfor kjøpesenteret Ancora i Arguineguin sentrum sørvest på Gran Canaria.

Dødsuykken skjedde et lite stykke opp i veien som går til høyre ut fra denne rundkjøringen i Arguineguin. Arkivfoto: Hugo Ryvik

Ulykken skjedde i Avenida de Mencey i nærheten av en rundkjøring med hvalhaleskulptur ved 18.15-tiden, skriver nødsentralen på Kanariøyene i en pressemelding.

Nødsentralen skriver at mannens nasjonalitet er norsk.

Øyenvitner forteller at ulykken skjedde ved en rundkjøring som ligger litt lenger opp fra denne, på oversiden av kjøpesenteret.

Det kal ikke ha skjedd på en fotgjengerovergang, ifølge avisen La Provincia.

Mannen ble truffet av en grå Renault Clio, som angivelig kom i høy fart, ifølge øyevitner som Canariajournalen har hatt kontakt med. Bilens frontrute ble smadret i sammenstøtet.

Helsepersonell som rykket ut til ulykkesstedet med ambulanse og en lege fra helsesenteret i Arguineguin kunne bare konstatere at mannen var død på stedet.

Området rundt kjøpesenteret er sterkt trafikkert av kjøretøy og det er også mange fotgjengere som går til og fra senteret. Det lokale politiet har tatt opp forklaring fra bilføreren og vitner.

- Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger skal ha omkommet på Gran Canaria. Utenrikstjenesten ved ambassaden i Madrid og honorært konsulat i Las Palmas yter konsulær bistand til pårørende i henhold til fast praksis og gjeldende rammer for slik bistand, skriver pressetalsperson Guri  Solberg i en e-post til Canariajournalen på onsdag.

I en annen trafikkulykke tidligere på mandagen i Galdár nord på Gran Canaria omkom en 60 år gammel motorsykkelfører fra byen i en kollisjon med en bil.

Tags