Storaksjon mot mistenkte svindelklinikker i Spania

Skatteverket og politiet startet i går en koordinert aksjon mot seks legeklinikker på Kanariøyene og mange andre i resten av Spania som tilbyr kosmetiske operasjoner. 

Foto: Pixabay

Klinikkene er mistenkt for svindel. Mange av dem godtok kun kontant betaling, ifølge skatteverket.

Inspeksjoner er gjennomført hos 92 klinikker og 70 personer isom driver med kosmetisk kirurgi og behandling av hudproblemer i alle de spanske regionene unntatt Baskerland og Navarra er inspisert.

Operasjonen blir kalt "Nassus" og skal fortsette gjennomr de næremeste månedene. Bakgrunnen for storaksjonen er en detaljert analyse av klinikkens resultater og en rekke kontroller som er gjennomført de siste årene, skriver skatteverket i en pressemelding.

Det blir påpekt at det har vært en sterk vekst i denne sektoren de siste årene, hvilket har brakt Spania opp til tolvteplass i verden og fjerdeplass i Europa for slike tjenester.

Årlig gjennomføres det nesten 400 000 inngrep og behandlinger i Spania.

Skatteverkets undersøkelser har avdekket omfattende skatteunndragelser og hemmelighold av klinikkens egentlige økonomiske situasjon.

Bruk av kontant betaling er en av metoden som angivelig er vanlig hos mange av klinikkene for å unndra skatt. I noe tilfeller har klinikkene ikke tillatt betaling av store beløp for kosmetiske inngrep med kort.

Noen har også kun tillatt betaling med kontanter  for alle tjenester de utfører. Totalt er 40 prosent betalt kontant for de 92 klinikkene som etterforskes.

En dal av klinikkene skal ha rapportert om økonomiske tap samtidig som eierne, leger og ledere som jobber der har vist tydelige tegn på høy kjøpekraft som ikke samsvarer med tapene.

Skatteverket i Spania har de siste årene gjennomført 18 slike koordinerte storaksjoner på nasjonalt nivå. 258 millioner euro i skatte- og avgiftsunndragelser er bevist hittil i disse sakene.

Tags