Kanarierne har blitt bedre i engelsk

Engelskkunnskapene til den kanariske befolkningen har bedret seg betydelig de siste sju årene, og ligger nå over gjennomsnittet i Europa.

Kanariøyene ligger på sjetteplass i engelskkunnskap blant regionene i Spania. Bare Madrid og Baskerland av de spanske regionene har et engelsknivå som betegnes som høyt. Ill: EF EPI

Det viser en verdensrangering i engelsk som fremmedspråk som EF EPI har gjort.

Med 57,13 poeng ligger kanarierne ørlite bedre an i engelsk enn gjennomsnittet i Europa, som er 56,92 poeng, men litt bak gjennomsnittet i Spania, som er 57,18 poeng.

Store forbedringer

Spania har forbedret seg med 8,17 poeng siden den første studien EF EPI gjorde, men er likevel fortsatt langt nede på lista i Europa, kun foran Portugal, Slovakia, Italia, Frankrike, Russland, Ukraina og Tyrkia.

På verdensbasis ligger Spania på 20. plass av de 63 landene som er rangert, og engelsknivået betegnes som moderat. 

Norge er nummer 5 med 64,35 poeng, men nivået har falt en hel siden 2011 da det var rundt 69 poeng. Sverige er nummer 3 med 67,80 poeng, og Danmark nummer 1 i verden med 69,30 poeng.

Spania, Polen og Tyrkia har hatt den største fremgangen siden 2013, mens Norge, Ukraina og Estonia har gått mest tilbake.

Unge spanjoler må få bedre opplæring

Det er først og fremst unge kanariere og spanjoler som snakker bedre engelsk.

Språkrapporten påpeker imidlertid at det er et genersjonsgap i engelskkunnskap i Spania, og mangelfull opplæring i grunnskolen. Den aldersgruppen som kan engelsk best, er mellom 33 og 44 år gamle.

Spanjoler under 25 år burde være like flinke, blir det påpekt.

Tags